Obdobje trajanja projekta: avgust 2020- september 2021
Izvedene aktivnosti:
- vzpostavljena pripravljalnica hrane v Parku vojaške zgodovine (gradbena in inštalacijska dela ter izdelava in montaža pripadajoče opreme),
- nabavljena degustacijska oprema (vse za pripravo in serviranje jedi, hladilnika in stojnici za promocijo produktov na terenu),
-izvedenih 5 delavnic na temo kulinaričnega turizma (razvoj, priprava in predstavitev novih lokalnih izdelkov – souvenirjev; priprava jedi, cateringa; poslovni model za zainteresirane deležnike; promocija in prodaja izdelkov/jedi; fotografiranje hrane):
1.Razvoj, priprava in predstavitev novih prehranskih lokalnih izdelkov
2.Priprava jedi iz domačih tradicionalnih sestavin
3.Fotografiranje hrane
4.Promocija in prodaja
5.Poslovni model in certifikacijske sheme na področju kulinaričnega turizma
-fotografiranje novih produktov,
-izdelan turistični zemljevid s ponudniki kulinaričnih dobrot,
-izdelana promocijska trganka s poudarkom na tradicionalni prehrani na območjih občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna
-organizacija in izvedba 10-ih kulinarično obarvanih dogodkov na območjih občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna:
1.Poletna muzejska noč
2.Srednjeveški dan na gradu Prem
3.Koncert Jure Počkaj
4.Delavnica brivsko milo
5.Dan odprtih vrat-jamar junior
6.Poletna muzejska noč
7.Odkritje spomenika (Suhorje)
8.Zaključek projekta Zbrali smo pogum
9.Odprtje razstave Ponosni na Slovenijo – 30 let
10.Občinska proslava ob 30.letnici samostojne Slovenije
11.Poletni pohod po Krožni poti vojaške zgodovine