Petek, 17. maj 2019
Tekmovanje Zlata kuhalnica letos poteka že deseto leto pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Ekipa učenk kmetijskega krožka OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad je odlično samostojno skuhala jedi: leteče žgance in ljubljanske skutne palačinke ter dosegla ZLATO priznanje. Mentorica Tamara Urbančič se za pomoč pri pripravi na tekmovanje zahvaljuje kuharskemu mojstru Rihardu Baši ter Pivki d.d. za sponzorstvo piščančjega mesa.
Poleg treh tekmovalk Zale Cek, Sanele Bezjak in Evelin Stanič, so ekipo sestavljali še štirje učenci spremljevalci. Medtem, ko je ekipa kuhala, so spremljevalci postavili pogrinjek in si ogledali znamenitosti Izole. Ekipa je morala v 60 minutah povsem samostojno skuhati pražen krompir, pohane piščančje perutničke, skutine palačinke s pehtranom ter jedi ustrezno dekorirati. Tekmovanja se je udeležilo 14 osnovnih šol, le 6 jih je dobilo zlato priznanje za kuharski dosežek. Čestitke!
Projekt sodelovanja LAS "Z roko v roki do kakovostne prehrane" je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.