Ohranjanje dediščine furmanstva ob cesarski cesti Dunaj-Trst s poudarkom na območju občine Postojna

Nosilec: Kulturno društvo kolut
Partnerji: STUDIO PROTEUS, produkcija audio video kaset, d.o.o., Postojna, Občina Postojna
Občine izvajanja: Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica

Projekt je bil izveden v skladu s prijavo.

Učinki naložbe so naslednji:

1x novo delovno mesto

Nove storitve:
-1x dokumentarni film, ki celotno opisuje našo dediščino furmanstva in ima prav gotovo zgodovinsko vrednost. Film je podarjen domoznanskim oddelkom knjižnic in pripomore k ozaveščanju vseh generacij o naši zgodovini. Snemanje filma je vzpostavilo medgeneracijsko sodelovanje med starejšimi pričevalci in mladimi ustvarjalci filma, kar se bo nadaljevalo pri snemanju nadaljnjih dokumentarnih filmov in oddaj.

Povezava do filma: http://www.studioproteus.si/?page_id=1193

-1x  razširjena, kvalitetnejša in nadgrajena produkcija dokumentarnega programa v lokalni televiziji Studio Proteus, usmerjenega v ohranitev kulturne dediščine


Z nakupom snemalne opreme je Studio Proteus nadgradil možnosti za kvalitetno snemanje dokumentarnih filmov, kar prej ni bilo mogoče. Nakup nove opreme  je posledično omogočal tudi novo zaposlitev, saj se bo studio lahko polno posvetil snemanju dokumentarnih filmov in potrebuje novo moč. Iz vsakokratne nabito polne dvorane kulturnega doma v Postojni ob predvajanju filmov Dediščina furmanstva je bilo razvidno, da si javnost želi še več takšnih dokumentarnih filmov, čemur bo Studio Proteus ugodil ravno s pomočjo te operacije. Iz tega izhaja, da je bila v Postojni ustvarjena nova storitev snemanja kvalitetnih dokumentarnih filmov.